Блог за щори Demag.bg

Какви комарници да изберем?


Бръмчащите насекоми могат да прекъснат и най-сладкия сън. Нещо повече – те са способни да развалят настроението ни дори на празник, като вкусят тортата преди нас. Мухите и комарите са не само досадни и неприятни, те могат да са и опасни за здравето. Най-ефикасният начин да ги държим далеч от дома са комарниците. За щастие има мрежи против насекоми за всякакви прозорци и врати.


Ето как да изберем:

На прозорците, които отваряме само, за да проветряваме, спокойно можем да монтираме фиксирани комарници. Подходящ за прозорци, до които имаме достъп отвън, е модел стандарт. В никакъв случай не трябва да се притесняваме ако отвън прозорецът е недостъпен. За такива прозорци има специален модел – Макси. Друго предимство на този модел е, че монтажът е изцяло неинвазивен, т.е. не се правят никакви отвори по дограмата. Фиксираните комарници са добро решение и за прозорците в детската стая, защото пакостливите малчугани не могат да ги отворят.
За прозорците, които отваряме по-често, и не искаме мрежата против насекоми да ни пречи има разнообразие от отваряеми комарници. Като започнем от най-евтиния модел – комарник с панти, минем през компактния и функционален ролетен комарник и стигнем до появилите се отскоро на пазара плисе комарници. За всички модели има избор от цветове, подходящи за най-често срещаните дограми, за да се съчетаят безупречно с тях.
Много често насекомите влизат в дома ни през парадния вход, както се казва. Вратите са с по-големи размери от прозорците и се нуждаят от комарници с по-устойчиви профили. За тях има специална серия, т.нар. врата комарник. Подходящи за тях са и плисе комарниците.

Важно е да изберем модел комарник, който ни е удобен. Ако в дома има деца – комарникът трябва да е лесен за употреба и от тях, иначе не биха го затваряли, а каква полза от него тогава?!

И още нещо – комарниците са дискретни, но все пак трябва да са съчетани с прозорците с вкус. Правилно избраният нюанс ще направи мрежата против насекоми незабележима.

Как да преобразим дома с малко пари?

Пролетта е сезонът, през който цялата природа се преобразява за нов живот и увлечени от порива към обновление планираме по-големи или по-малки ремонти и промени вкъщи. Тази година е специална. Прекарваме вкъщи повече време, отколкото някога сме си представяли, имаме възможност сами да направим нещата, които сме отлагали отдавна, но пък от друга страна много от нас разполагат със скромен бюджет за освежаване на дома. Въпросът как да преобразим дома с минимална инвестиция е все по-актуален.
Ако и на теб ти се иска да освежиш дома си и то на достъпна цена, а не си сигурен откъде точно да започнеш, опитай с подмяна на щорите!
Прозорците са източник на дневна светлина в дома и тяхното предекориране може да подобри не само интериора, а и настроението ти. И всичко това в рамките на съвсем разумен бюджет. Щори можеш да избереш и поръчаш онлайн , без майстори и излишни разточителства. Монтажът отнема минути и няма как да те затрудни ако следваш инструкциите.

Щори, които придават стил, блясък и елегантност на интериора

Мечтаеш за хол с намек за разкош. Елегантните щори Ден и нощ за прозорци в бяло, кремаво или сиво със сребристи и златисти мотиви и нишки със сигурност ще се превърнат в една от най-любимите ни декорации. В слънчеви дни блясъкът, излъчван от златни или сребърни нишки, ще придаде игриво и приказно излъчване на домашното пространство.
Римските щори – едно артистично решение, което е много близко и до пердетата, освен до щорите, също могат да ни накарат да се почувстваме наистина специални в собствения си елегантно преобразен хол.

Щори, които внасят уют и топлина в пространството

Търсиш декорация за прозореца, която да затопли хола, спалнята или детската стая. Най-лесно този ефект се постига с избора на щори в топли цветове. Щорите от естествени материали също не са за подценяване, но цената на дървените и бамбуковите щори не е пренебрежимо ниска. Щорите, изработени от дебели тъкани с разнообразна текстура, създадат топла атмосфера. Хубав плат, изработен от 100% полиестер или полиестер, смесен с лен, памук, вискоза в неутрални нюанси на розово, сиво или бежово, ще има много успокояващ ефект върху настроението ни. Приглушените цветове на щорите ще превърнат домашното пространство в приятелско, удобно и безопасно място.

Щори успокояващи сетивата

Разходката по горски пътеки със сигурност носи облекчение за сетивата. Природните акценти по щорите всекидневна, трапезария или спалня ще има положителен ефект върху тялото и духа ни. Нюансите в зелено – цветът на гората и тревата ще внасят баланс и хармония с дома. С щори в цветовете на природата, можем да съхраним пролетта и лятото в дома си през цялата година. Зеленото витализира и подтиква към действие, независимо дали вали или грее слънце зад прозореца.
Специално внимание заслужават фото щорите – вертикални и руло щори с уникален принт. Пейзажи, цветя носят усещане за изключителна свежест и положителна промяна в домашните пространства не само в слънчевите дни. Ако развихрим въображението си и изберем фото щори, вдъхновени от природата, всеки път, когато ги погледнем, ще изпитваме удовлетворението, че сме внесли щипка неповторимост в дома си.

Щори, които придават лекота и деликатност на пространството

Когато търсим деликатни декоративни акценти за хол, кухня, спалня или детска стая, трябва да обърнем внимание на щори в бледи „сладки“ цветове. Нежните или по-плътни тъкани в бледите нюанси на розово, жълто, синьо или мента имат релаксиращ ефект върху обитателите на дома. Освен това те развеселят цялото домашно пространство. „Сладките“ цветове ще ни пренесат в ароматни овощни градини, ще ни позволят да вкусим и помиришем свежи плодове.

Какъв цвят комарници да изберем?

В топлите пролетни или летни дни е чудесно да можем да дишаме чист въздух у дома. През лятото, когато температурите са много високи, вътрешността на помещенията също става гореща. С отварянето на прозорците, можем да разчитаме на приятен полъх, който ще ни позволи да се охладим и освежим поне малко. С оживяването на природата, насекомите също стават чести гости в домовете ни. Има обаче начин, по който можем да се насладим на чистия въздух, без да се притесняваме, че вечер ще бъдем ухапани от комари, които жужат из стаите. Достатъчно е да инсталираме комарници (мрежи против насекоми) на вратите и прозорците, за да забравим за посещенията от досадни насекоми.

Цвят, съответстващ на прозорците

В момента можем да закупим мрежи против комари в различни цветове. Производителите предлагат широка гама от цветове. Често изправени пред това разнообразие се чудим доста. Преди да вземем решение за избора на мрежи против комари в любимите ни цветове, нека помислим дали те няма да бъдат твърде забележими на фона на прозорците и вратите, на които ги поставяме. Най-добре е мрежите против насекоми да са със същия, или поне много близък цвят до този на прозорците.

Комарник с панти

Какво ще рече това?

Да предположим, че имаме дограма в цвят златен дъб, който беше много популярен до скоро. Единственият начин фладерът на прозореца и този на комарника да съвпаднат напълно е ако те са прахово боядисани едновременно. Това първо значително оскъпява продуктите и второ е възможно само, ако поставяме комарниците заедно с прозорците. В масовия случай обаче, нещата не се случват точно така. Производителите имат готови тонирани компоненти в цвят златен дъб, които ползват стандартно, защото цената е по-ниска. Преди да купим комарник в цвят златен дъб, трябва да видим каква точно е разликата със златния дъб на прозореца. Ако изглежда значителна, по добре да се насочим към избора на дюс цвят в кафявата гама.
Мрежи против насекоми, които съответстват на цвета на щорите
Ако решим да изберем цветни мрежи против комари, трябва да обърнем внимание дали цветовете са подобни на цветовете, на външните щори, инсталирани на прозорците. Ако имаме външни ролетни щори в цвят графит, не трябва да поставяме мрежа против насекоми в дървесен декор. Тези цветове не само не съвпадат напълно, но ще представят липса на вкус. Многоцветните мрежи за комари трябва да са със същия или подобен цвят като щорите в прозореца, на който искаме да ги монтираме.

Цвят, съответстващ на фасадата

А дали цвета на комарниците, които избираме подхожда на акрилна боя, с която е покрита в нашата къща? Препоръчително е да търсим това съчетаване. В противен случай, решението, което считаме за оригинално, ще изглежда просто кич.

Мрежите против насекоми, трябва да са съчетани с всички елементи на фасадата – прозорци, външни щори и благодарение на това решение те ще се слеят нежно с целия прозорец.

Последният съвет е да се придържаме към универсални и ненатрапчиви цветове.
Екстериорните елементи по правило не се сменят толкова често и увлечението по екстравагантна цветова схема би могло да ни излезе твърдо скъпо.

Какъв сенник да изберем за лятото?

Тентите са надеждна защита срещу силното слънце през лятото. Те са не само практични, а привличат и вниманието с непреходен елегантен дизайн. Сенникът е истинско бижу на фасадата. Ето доказани видове тенти, които ще работят перфектно на терасата, прозореца или двора.

Защо да сложим сенник?

Тентите изглеждат красиво и на балкони, и на прозорци. Те осигуряват перфектната почивка на сянка и прохлада през слънчевите дни като надеждно покритие не само за балкона, но и за различни видове прозорци и открити пространства пред къщата. Има много видове тенти, как да изберем такава, която отговаря на индивидуалните ни нужди по отношение на функционалност и декорация?

Балконски тенти

Има страхотни модели сенници за тераса – с чупещо рамо, с падащо рамо, касетъчни и т.нар. балконски сенници, които се захващат към парапета на балкона с помощта на специални рамена.
В зависимост от нашите желания за наклон и изнесеност напред на тентата, както и от бюджета ни избираме модел, който защитава най-добре балконското пространство и интериора на жилището от интензивна слънчева светлина и прегряване.

Благодарение на сенника за тераса получаваме:

  • изключително практична и удобна слънцезащита;
  • елегантна фасадна декорация.

Сенници за тераса или прозорец без касета

Икономична и опростена версия на сенниците за терасата са тези без касета, т. нар. сенници с чупещо рамо. Сенникът се прибира и разтваря чрез разпъване / свиване на рамената, а платът се навива на вала, като остава открит.

Сенници за тераса или прозорец с касета

Малко по-скъпият, но и по-функционален вариант на покривала, предпазващи от прекомерна слънчева светлина, са касетъчните сенници. Дизайнът им включва алуминиева касета, в която се прибира платът, за да остане защитен от атмосферните въздействия, когото тентата е прибрана.

Тентата в касета е по-лесна за поддържка и разбира се по-трайна.

Перголи

Перголите осигуряват ефективна защита от слънце в по-големи пространства

Как се почистват щори Ден и нощ?

Щорите Ден и нощ, са страхотно комбинирано средство за слънцезащита, декорация и уединяване, което работи еднакво добре както през деня, така и през нощта. Всичко това благодарение на уникалната им конструкция – те се състоят от редуващи се ивици от два вида плат. Единият от тях е по-прозрачен, а другият – по-плътен. Промяната на подредбата им ни позволява свободно да регулираме количеството входяща светлина.
Има много голям избор от тъкани с различна степен на затъмнение, за да конфигурираме щора, която напълно отговаря на нашите нужди и очаквания.
Въпреки факта, че щорите Ден и нощ от плат са изработени от са импрегнирани текстили, за да са антистатични, те не са напълно защитени от замърсяване. Поради факта, че щората се състои от два различни материала, трябва да бъдем особено внимателни при почистване.

Почистване на щорите ден и нощ от прах

Основната и най-важна дейност, когато става въпрос за почистване на щори Ден и нощ, е редовното отстраняване на праха. Веднъж месечно (или по-рядко) можете да ги почистваме с прахосмукачка на ниска скорост с върха на накрайник с мека четка.

По-безопасен метод обаче е да правим това, като използваме мека четка за прах, мека кърпа или или ролка за дрехи – рискът да увредим плата ще бъде сведен до минимум. Почистваме дълги движения, без натиск отгоре надолу, за да не се разнася мръсотия върху материала и да не пропие в структурата му. Най-добре почистването да се прави в слънчев ден, за да се вижда добре къде има прах и замърсявания.

Отстраняване на по-сериозни замърсявания от щори Ден и нощ

За съжаление щорите Ден и нощ могат да бъдат по-замърсени и премахването на праха да не е достатъчно – насекоми, растителност и други замърсители могат да преминат през отворения прозорец и да стигнат до щората. Ако тя е в кухнята, високата влажност и изпаренията са предпоставка за наслояване на мърсотия, особено ако щората е оставена прашна. Може случайно да бъде замърсена с храна. Децата играещи с бои и маркери превръщат всяка повърхност в платно.
В тези случаи използваме мека кърпа, напоена в разтвор от хладка вода и мек почистващ препарат – измиваща течност за деликатни материали или специални неизбелващи препарати за текстил. Почистваме внимателно, защото структурата на плата е нежна, особено на прозрачните ивици.

Редовното почистване

Именно то ще ни спести усилията. Добре е поне веднъж месечно да отстраняваме праха. Може и да не го виждаме, но това не означава, че го няма. Едно леко избърсване предотвратява наслояването на прах, който малко влага от изпарения превръща в хомогенен слой видима мърсотия.

Перат ли се щорите Ден и нощ?

Това трябва да е оказал производителят на конкретния продукт, както и да е описал как точно и с какво можем или не можем да перем щори Ден и нощ. Дори и да е позволено трябва да бъдем изключително внимателни.
Щорите Ден и нощ са деликатна и взискателна конструкция, поради което трябва да се почистват редовно и внимателно. Механизмът се почиства с влажна кърпа, при нужда добавяме почистващ препарат.
Правилно поддържани, щорите Ден и нощ ще ни радват дълго с красив външен вид и ще работят безупречно. Просто трябва да се грижим малко за тях!

Щори от плат – как работят?

За предимствата на щорите от плат може да се говори дълго и пространно, но ще се спрем на основните. Текстилът е ненадминат материал по отношение на способността му да придаде уют в стаята. Преминавайки пред различни форми и материи той си остава фаворит в декорирането на прозорци във всички времена. Щорите са практични и лесни за поддръжка, но не е нужно да се лишаваме от мекотата и топлината на текстила, за да ги имаме.
Щорите от плат на първо място се предлагат в множество различни модели, всеки с предимствата си, в огромно разнообразие на цветове, шарки и структури. Те перфектно предпазват помещенията от слънчева светлина, както и от любопитните погледи на съседите. Имаме избор от различни системи щори, които са лесни за използване.

Функционалност на щорите от плат

Прозорците са важна част от жилищата, не само заради основната си функция, а и като елемент от декорацията. Благодарение на тях можем да се наслаждаваме на естествената светлина, която е най-здравословната за очите ни, но има моменти, в който имаме нужда да покрием прозореца през деня от интензивна слънчева светлина или през нощта, за да гарантираме поверителност на личния ни живот. Тогава търсим удобни и функционални решения. Едно от тях несъмнено са елегантните и практични щори от плат.

Как да изберем подходящия плат?

Щорите от плат са сред най-популярните решения за декориране на прозорци. Това е така, защото те са лесни за инсталиране и можем да ги монтираме сами. Достатъчно е стриктно да спазваме инструкциите за вземане на размери. Перфектно взетите размери са определящи за това дали щорите ще изглеждат добре на прозореца. Друго важно нещо е да изберем правилния материал. Преди да купим, си струва да решим дали искаме да се наслаждаваме на красиво филтрирана слънчева светлина или се нуждаем от щори, направени от материал, който напълно потъмнява стаята. Всяко помещение има нужда от плат с различна пропускливост на светлина просто трябва да внимаваме за това какви са характеристиките на текстила, който избираме, а не да избираме само цвят.

Вертикални щори от плат

Как да защитим стаята от прегряване с щори от плат?

Изборът на подходяща материя за щори определя дали в апартамента ни ще остане приятна прохлада и почти пълен мрак дори в слънчев ден. Най-добрият начин за ефективно отразяване на слънчевата светлина е като купим щори от текстили, покрити със специален алуминиев или гумен слой, а за най-добър ефект външната страна на плата, която остава към прозореца трябва да в металически сив или бял цвят. Тези материали са доказано решение, което предпазва всяко помещение от интензивна слънчева светлина и като следствие от прекомерно прегряване.
Най-добри термоизолационни характеристики сред вътрешните щори, имат плисе щорите с плат дует (специален двоен плат със структура на пчелна пита).

Изобилие от вдъхновяващи предложения за щори от плат: https://demag.bg/

Какво представляват щорите Ден и нощ?

Нито едно засенчване не осигурява толкова увлекателна игра на светлината като щоритe Ден и нощ. Този ефект на хоризонтално засенчване ги отличава от останалитe щори от плат. Тъканта от редуващи се плътни и прозрачни ивици гарантира изненадваща функционалност за прецизен контрол на светлината и перфектна визия.


Как щората затъмнява стаята?

С щорите Ден и нощ можем да затъмняваме стаята по всяко време. Ако имаме нужда от почивка или сън – настройваме щората на нощ – плътните ивици плат покриват изцяло прозрачните и спират притока на дневна светлина.

Щори Ден и нощ

Ако слънчевите лъчи се отразяват в екрана на телевизора или монитора – избираме междинна позиция, за да си осигурим визуален комфорт, без да спираме напълно светлината.
Щорите Ден и нощ са идеални за прозорците в къщи, апартаменти и вили, но също така са подходящи за офиси и търговски помещения. За да отговарят на изискванията за безопасност на децата, синджирите за управление на щорите трябва да са поне на 140 см от пода, а под прозорците не трябва да има кресла, шкафове и други подходящи за катерене мебели. Ако ще използваме щората като уникална декорация в детска стая, задължително трябва да поръчаме окомплектовка за детска безопасност. Между другото, ако в дома отглеждаме малки деца, по-добре всички щори да отговарят на изискванията за детска безопасност

За какви прозорци са подходящи щорите Ден нощ?


• За стандартни прозорци с правоъгълна или квадратна форма;
• За големи остъклявания – има специални модели

Защо е по-добре да поръчаме щори Ден и нощ по размер?


Индивидуалната поръчка по размер гарантира, че щората ще прилегне перфектно. Това е особено важно ако ще монтираме на крилото на прозореца и абсолютно задължително ако сме избрали модел с алуминиева касета и водачи.
Друго съществено предимство, е че можем да изберем най-подходящата комбинация от цветове на компонентите и плат с най-подходящи характеристики и светлопропускливост за помещението, в което ще поставим щората.

Вдъхновение в избора можем да почерпим от тук: https://demag.bg/

Вечната мода – сенници, тенти, перголи

Слънцезащитни тенти

Сенниците ефективно засенчват терасата или прозореца, за да се отпуснем и да си почиваме на чист въздух. Прекарвайки приятно време под цветния покрив, имаме шанса да се почувстваме като на мечтана почивка. В допълнение към практическите си функции, тентите също играят роля на декорация, създават индивидуален облик на сградата и неповторима атмосфера, в която можем бързо да забравим за ежедневните притеснения.

Характеристики на сенниците

Сенниците за тераса ефективно засенчват пространството на балкона, като винаги осигуряват приятна прохлада. Комфортът от употребата им усещаме не само във времето, прекарано на открито. Струва си да се помним, че тъканта на разпънатия сенник ефективно блокира слънчевите лъчи и не им позволява да достигнат до остъклените повърхности – прозорци и балконски врати. Благодарение на това вече не сме изложени на горещ въздух и ослепителна светлина, които затрудняват ежедневните дейности във вътрешността на сградите.

Да превърнем балкона в място, където ваканциите продължават през цялата година

Имаме нужда от място, където да се отпуснем и да се подслоним от изгарящата топлина на слънчевите лъчи. Мечтаем за кътче, в което ежедневно да отморяваме и да презареждаме. Благодарение на висококачествените тенти можем да сбъднем тази мечта. Пъстра или едноцветна тентата уникално ще отличи тераса или прозореца ни. Избирайки правилния модел, който отговаря на нашия вкус и нужди, ще създадем на балкона място, където с удоволствие ще прекараме цялото си свободно време. В приятна прохлада и на чист въздух можем да прекарваме приятни часове с любимите си хора, да се отпуснем и да се успокоим или да срещнем добри приятели.

Сенник с чупещо рамо модел Стандарт на терасата и сенници с падащо рамо модел Класик на прозорците

Сенник за тераса, които винаги изглежда свеж и елегантен

Метеорологичните условия в България са такива, че използваме нашия сенник по предназначение само през половината година. Дъжд, вятър, прах и други примеси се отразяват отрицателно върху външния вид и върху функционирането, а биха могли дори да увредят нашата тента. Висококачественият сенник с алуминиева касета е професионално защитен от отрицателното влияние на различни външни фактори. Платът, навит на ролката, е скрит в корпуса на плътна касета, която ни дава увереност, че сенникът:

  • ще запази своя елегантен и свеж вид;
  • ще работи безотказно дълго време.
  • платът на сенника няма да загние от овлажняване, докато е прибран;

Тенти за дълги романтични вечери

Най-удобни за употреба, а и най-трайни и защитени са сенниците, оборудвани с електромотор и датчици за вятър и дъжд, които ще приберат нашата тента, ако времето навън е опасно за нея.

Вечната мода - сенници и тенти
Сенник с чупещо рамо модел Елеганс


Съвременните тенти са проектирани да направят живота ни по-лесен и красив. Ако мечтаем да прекарваме вечери на верандата, можем да допълним конфигурацията на сенника с вграден светлинен панел, който лесно и бързо да включваме и изключваме с дистанционното управление.

Перголите – хай клас засенчване

Безспорно най-висок клас слънцезащитна конструкция, перголите са незаменими за засенчване на големи площи – веранди, заведения. Устойчиви не само на знойно слънце, а и на вятър, дъжд и сняг до 15 см.

Търсите най-доброто предложение за сенници? Погледнете тук: https://demag.bg/sennici-i-pergoli

Комарник – имам ли нужда от това?

Само ако предпочиташ спокойни летни нощи без жужене, дни без мухи вкъщи, утрини без сърбеж и да се събуждаш отпочинал, а не от ухапвания.
Мрежите против насекоми са най-добрата защита срещу мухи, комари и всякакви летящи буболечки. Дори природозащитниците ги предпочитат, защото калинките, пчелите, осите, мухите, комарите, пеперудите и миризливките остават в естественото си местообитание. Не ги убиваме, но и не се налага да обитаваме обща стая с тях. Ако оборудваме прозорците и балконските врати с комарници, ще си осигурим комфорт без да нарушаваме естествения баланс на нещата в природата. Комарниците са чудесен избор не само у дома, но и в офиси, търговски обекти, каравани и дори беседки. Само трябва да изберем подходяща мрежа, за да е напълно функционална.

Комарник с панти и магнит

Поради климатичните особености на България, мрежите за насекоми са най-необходими през пролетта и лятото. Тогава природата оживява и се изпълва не само с насекоми, също така растенията започват да цъфтят, а вятърът и насекомите пренасят полени на големи разстояния и дори ги внасят в домовете ни.
Ако мислиш, че си струва да положиш усилия, за да не влизат нежелани насекоми в стаята, значи ти трябват комарници и трябва да избереш.

Кой комарник е най-добър?

Преди да изберем мрежа против комари за помещения, които ни предпазват от насекоми, трябва да помислим от какво ще ни предпазва тя. Това ще ни позволи да изберем най-подходящата мрежа – обикновена или антибактериална.

Що се отнася до насекомите , разбира се, повечето от тях се срещат в гористи местности и в близост до вода. Те обаче не могат да бъдат избегнати дори в най-голямата бетонна джунгла. Комарниците предпазват и от потенциални ухапвания, които могат да бъдат проблемни, болезнени, а понякога и опасни. Нещо повече, те предпазват не само от насекоми, но и от полени и замърсявания, летящи във въздуха, затова са от изключителна полза за страдащите от алергия. След това си струва да определим къде ще поставим комарниците – дали те са за балконски врати, за прозорци, които ползваме само за проветряване или за такива, които отваряме често. Противно на очакванията, не е достатъчно да сложим комарници само в детска стая или спалнята. Насекомите могат да преминат през всякакви пукнатини и да се придвижат с невероятно темпо през хола или дневната. Ето защо си струва да поставим мрежи на всички прозорци и врати за тераси.

Комарник

Мрежите против комари подобряват работната среда – поставянето им на прозорците и балконските врати на офиси и други работни места намалява разсейването на служителите и елиминира неприятните последици, като например възможността насекоми да попаднат в ястия, сервирани в ресторанти, или мухи и оси да кацнат върху храните в търговските обекти.

Наистина ли са скъпи? Колко струват комарниците за прозорци?

Разбира се, качествените мрежи против насекоми по поръчка са по-скъпи от тези със залепваща лента, закупени от супермаркета. Мрежите на demag.bg са изработени от висококачествени материали – фибростъкло с рамки от алуминий. Благодарение на това те изглеждат безупречно и вършат работата си безупречно в продължение на много години. Евтините платнени мрежи са достатъчни само за един сезон и често падат, разкъсват се или се замърсяват. По-разумно ли е да купим приличен продукт веднъж, вместо да плащаме по-малко, но всяка година? Цената на истинските мрежи против комари за прозорци ще се изплати след няколко години!

Цена на комарниците – от какво зависи?

Мрежите против комари могат да имат различни размери, модели и цветове. Простите модели фиксирани (неотваряеми) комарници и тези с панти са по-евтини от ролетните и плисе комарниците. Не е нужно на всички прозорци и врати комарниците да са еднакви. Много по-важно е да са ни удобни и точно по мярка. Монтажът също е важен. Ако монтираме сами, което е елементарно – също пестим и може да вложим сумата в по-висок клас на самия продукт.
Ако искаш да си осигуриш спокойни летни вечери – без комари, пеперуди и мухи, които търсят светлина и да намалиш праха и полените, влизащи в помещенията.

Комарник за врата на тераса

Ако предпочиташ служителите да работят като пчелички вместо да броят мухи – избери комарници, които са функционални, елегантни и ще ти служат дълго време. Ние сме на разположение, за да те консултираме в избора на продукт, от който ще останеш доволен – 0878 60 76 60.

7 тенденции в интериора 2020

Началото на новото десетилетие задава тенденции, вдъхновени от природата и подчинени на удобството и усещането за уют в дома.
В декорацията на дома ще присъстват естествени материали като дърво, бамбук, ратан много растителност, декоративни елементи от метал. За уюта в интериора през 2020 г допринасят изключителните предложения за използване на текстил и текстури в топли цветове.

Как да придадем индивидуална нотка и уникален облик на дома?

Предизвикателство е да създадем уютно кътче благодарение на вплитането на разнообразните възможности, които 2020 г. донесе. Ето и основните тенденции накратко:

Бамбукови щори

Затопляне на интериора

Удобните мебели, топлите бежови стени и кафявите тонове, меките акценти ще направят интериора през високосната година уютен и функционален и ще зададат нова цветова тоналност за следващите години.

Завръщане към природата

В годината на металния плъх все повече естествени материали и цветове ще присъстват в дома и офиса. Багрите на природата са навсякъде около нас – светли дървесни тонове, кафяви и бежови цветове, синьото на морските дълбини и зеленото на горите. Хладните сиви тонове, които доминираха в последните години през 2020 ще отстъпват, защото интериорът се затопля. Бялото продава, но през тази година ще наблюдаваме тенденция към възраждане на дървесните декори – естествен дъб и бор. Мебелите от ратан, комбинирани перфектно с тъкани с дървесни нюанси ще присъстват и във вътрешните пространства.

Пастелни тонове

Неутралните цветове, които се срещат в природата, са чудесно допълнение към тенденциите 2020. Те създават уютна и интимна атмосфера за отмора на ума и тялото. Новите неутрални цветове са в бежовата гама, защото домът на тази година е не само спокойно, а и ободряващо място, където да изключим целия външен свят.

Минимализъм

Тенденцията от последните години се запазва и в навечерието на новото десетилетие. Изчистена визия, декор без излишни детайли, който създава усещане за подреденост. Минималистичният стил създава спокойно, удобно и уютно пространство, безопасно място, приканващо към почивка и предразполагащо за презареждане.

Метални акценти

Кранове, висулки, полиран месинг, златисто, сребристо – има много великолепни метални декорации, но 2020 изисква да ограничим избора си до един метален цвят и той за присъства като акцент на осветителните тела, мебелите (дръжки, панти), щорите, вратите.

Изчистена декорация за прозорците

Прозорци без воали, излишни дипли и драперии ще оформят в интериорите през 2020. Декорацията на прозорците вплита и отразява останалите тенденции – цветове от природата, пастелни нюанси; естествени материали – дърво, бамбук; щори от плат, който като текстура наподобява дървесен декор, минимализъм – без излишна орнаментика; щори, които съвпадат с цвета на стените или контрастират на тях, но са съчетани с други акценти в декора – килими, декоративни възглавници.

Щори Ден и нощ

Край на „бързата мода“

Загрижени за природата, хората се стремят да намалят отпадъците и стоките за еднократна употреба, изоставят „бързата мода“ в света на декора и инвестират в добре изработени мебели, които издържат дълго време, в неща, от които ще спестят в дългосрочен план, макар да са по-скъпи.

Домът в началото на новото десетилетие е спокоен и удобен, не толкова минималистичен, онова вълшебно кътче, в което душата ни намира покой в компанията на любимите хора.