Блог за щори Demag.bg

Тентите са надеждна защита срещу силното слънце през лятото. Те са не само практични, а привличат и вниманието с непреходен елегантен дизайн. Сенникът е истинско бижу на фасадата. Ето доказани видове тенти, които ще работят перфектно на терасата, прозореца или двора.

Защо да сложим сенник?

Тентите изглеждат красиво и на балкони, и на прозорци. Те осигуряват перфектната почивка на сянка и прохлада през слънчевите дни като надеждно покритие не само за балкона, но и за различни видове прозорци и открити пространства пред къщата. Има много видове тенти, как да изберем такава, която отговаря на индивидуалните ни нужди по отношение на функционалност и декорация?

Балконски тенти

Има страхотни модели сенници за тераса – с чупещо рамо, с падащо рамо, касетъчни и т.нар. балконски сенници, които се захващат към парапета на балкона с помощта на специални рамена.
В зависимост от нашите желания за наклон и изнесеност напред на тентата, както и от бюджета ни избираме модел, който защитава най-добре балконското пространство и интериора на жилището от интензивна слънчева светлина и прегряване.

Благодарение на сенника за тераса получаваме:

 • изключително практична и удобна слънцезащита;
 • елегантна фасадна декорация.

Сенници за тераса или прозорец без касета

Икономична и опростена версия на сенниците за терасата са тези без касета, т. нар. сенници с чупещо рамо. Сенникът се прибира и разтваря чрез разпъване / свиване на рамената, а платът се навива на вала, като остава открит.

Сенници за тераса или прозорец с касета

Малко по-скъпият, но и по-функционален вариант на покривала, предпазващи от прекомерна слънчева светлина, са касетъчните сенници. Дизайнът им включва алуминиева касета, в която се прибира платът, за да остане защитен от атмосферните въздействия, когото тентата е прибрана.

Тентата в касета е по-лесна за поддържка и разбира се по-трайна.

Перголи

Перголите осигуряват ефективна защита от слънце в по-големи пространства

Щорите Ден и нощ, са страхотно комбинирано средство за слънцезащита, декорация и уединяване, което работи еднакво добре както през деня, така и през нощта. Всичко това благодарение на уникалната им конструкция – те се състоят от редуващи се ивици от два вида плат. Единият от тях е по-прозрачен, а другият – по-плътен. Промяната на подредбата им ни позволява свободно да регулираме количеството входяща светлина.
Има много голям избор от тъкани с различна степен на затъмнение, за да конфигурираме щора, която напълно отговаря на нашите нужди и очаквания.
Въпреки факта, че щорите Ден и нощ от плат са изработени от са импрегнирани текстили, за да са антистатични, те не са напълно защитени от замърсяване. Поради факта, че щората се състои от два различни материала, трябва да бъдем особено внимателни при почистване.

Почистване на щорите ден и нощ от прах

Основната и най-важна дейност, когато става въпрос за почистване на щори Ден и нощ, е редовното отстраняване на праха. Веднъж месечно (или по-рядко) можете да ги почистваме с прахосмукачка на ниска скорост с върха на накрайник с мека четка.

По-безопасен метод обаче е да правим това, като използваме мека четка за прах, мека кърпа или или ролка за дрехи – рискът да увредим плата ще бъде сведен до минимум. Почистваме дълги движения, без натиск отгоре надолу, за да не се разнася мръсотия върху материала и да не пропие в структурата му. Най-добре почистването да се прави в слънчев ден, за да се вижда добре къде има прах и замърсявания.

Отстраняване на по-сериозни замърсявания от щори Ден и нощ

За съжаление щорите Ден и нощ могат да бъдат по-замърсени и премахването на праха да не е достатъчно – насекоми, растителност и други замърсители могат да преминат през отворения прозорец и да стигнат до щората. Ако тя е в кухнята, високата влажност и изпаренията са предпоставка за наслояване на мърсотия, особено ако щората е оставена прашна. Може случайно да бъде замърсена с храна. Децата играещи с бои и маркери превръщат всяка повърхност в платно.
В тези случаи използваме мека кърпа, напоена в разтвор от хладка вода и мек почистващ препарат – измиваща течност за деликатни материали или специални неизбелващи препарати за текстил. Почистваме внимателно, защото структурата на плата е нежна, особено на прозрачните ивици.

Редовното почистване

Именно то ще ни спести усилията. Добре е поне веднъж месечно да отстраняваме праха. Може и да не го виждаме, но това не означава, че го няма. Едно леко избърсване предотвратява наслояването на прах, който малко влага от изпарения превръща в хомогенен слой видима мърсотия.

Перат ли се щорите Ден и нощ?

Това трябва да е оказал производителят на конкретния продукт, както и да е описал как точно и с какво можем или не можем да перем щори Ден и нощ. Дори и да е позволено трябва да бъдем изключително внимателни.
Щорите Ден и нощ са деликатна и взискателна конструкция, поради което трябва да се почистват редовно и внимателно. Механизмът се почиства с влажна кърпа, при нужда добавяме почистващ препарат.
Правилно поддържани, щорите Ден и нощ ще ни радват дълго с красив външен вид и ще работят безупречно. Просто трябва да се грижим малко за тях!

За предимствата на щорите от плат може да се говори дълго и пространно, но ще се спрем на основните. Текстилът е ненадминат материал по отношение на способността му да придаде уют в стаята. Преминавайки пред различни форми и материи той си остава фаворит в декорирането на прозорци във всички времена. Щорите са практични и лесни за поддръжка, но не е нужно да се лишаваме от мекотата и топлината на текстила, за да ги имаме.
Щорите от плат на първо място се предлагат в множество различни модели, всеки с предимствата си, в огромно разнообразие на цветове, шарки и структури. Те перфектно предпазват помещенията от слънчева светлина, както и от любопитните погледи на съседите. Имаме избор от различни системи щори, които са лесни за използване.

Функционалност на щорите от плат

Прозорците са важна част от жилищата, не само заради основната си функция, а и като елемент от декорацията. Благодарение на тях можем да се наслаждаваме на естествената светлина, която е най-здравословната за очите ни, но има моменти, в който имаме нужда да покрием прозореца през деня от интензивна слънчева светлина или през нощта, за да гарантираме поверителност на личния ни живот. Тогава търсим удобни и функционални решения. Едно от тях несъмнено са елегантните и практични щори от плат.

Как да изберем подходящия плат?

Щорите от плат са сред най-популярните решения за декориране на прозорци. Това е така, защото те са лесни за инсталиране и можем да ги монтираме сами. Достатъчно е стриктно да спазваме инструкциите за вземане на размери. Перфектно взетите размери са определящи за това дали щорите ще изглеждат добре на прозореца. Друго важно нещо е да изберем правилния материал. Преди да купим, си струва да решим дали искаме да се наслаждаваме на красиво филтрирана слънчева светлина или се нуждаем от щори, направени от материал, който напълно потъмнява стаята. Всяко помещение има нужда от плат с различна пропускливост на светлина просто трябва да внимаваме за това какви са характеристиките на текстила, който избираме, а не да избираме само цвят.

Вертикални щори от плат

Как да защитим стаята от прегряване с щори от плат?

Изборът на подходяща материя за щори определя дали в апартамента ни ще остане приятна прохлада и почти пълен мрак дори в слънчев ден. Най-добрият начин за ефективно отразяване на слънчевата светлина е като купим щори от текстили, покрити със специален алуминиев или гумен слой, а за най-добър ефект външната страна на плата, която остава към прозореца трябва да в металически сив или бял цвят. Тези материали са доказано решение, което предпазва всяко помещение от интензивна слънчева светлина и като следствие от прекомерно прегряване.
Най-добри термоизолационни характеристики сред вътрешните щори, имат плисе щорите с плат дует (специален двоен плат със структура на пчелна пита).

Изобилие от вдъхновяващи предложения за щори от плат: https://demag.bg/

Нито едно засенчване не осигурява толкова увлекателна игра на светлината като щоритe Ден и нощ. Този ефект на хоризонтално засенчване ги отличава от останалитe щори от плат. Тъканта от редуващи се плътни и прозрачни ивици гарантира изненадваща функционалност за прецизен контрол на светлината и перфектна визия.


Как щората затъмнява стаята?

С щорите Ден и нощ можем да затъмняваме стаята по всяко време. Ако имаме нужда от почивка или сън – настройваме щората на нощ – плътните ивици плат покриват изцяло прозрачните и спират притока на дневна светлина.

Щори Ден и нощ

Ако слънчевите лъчи се отразяват в екрана на телевизора или монитора – избираме междинна позиция, за да си осигурим визуален комфорт, без да спираме напълно светлината.
Щорите Ден и нощ са идеални за прозорците в къщи, апартаменти и вили, но също така са подходящи за офиси и търговски помещения. За да отговарят на изискванията за безопасност на децата, синджирите за управление на щорите трябва да са поне на 140 см от пода, а под прозорците не трябва да има кресла, шкафове и други подходящи за катерене мебели. Ако ще използваме щората като уникална декорация в детска стая, задължително трябва да поръчаме окомплектовка за детска безопасност. Между другото, ако в дома отглеждаме малки деца, по-добре всички щори да отговарят на изискванията за детска безопасност

За какви прозорци са подходящи щорите Ден нощ?


• За стандартни прозорци с правоъгълна или квадратна форма;
• За големи остъклявания – има специални модели

Защо е по-добре да поръчаме щори Ден и нощ по размер?


Индивидуалната поръчка по размер гарантира, че щората ще прилегне перфектно. Това е особено важно ако ще монтираме на крилото на прозореца и абсолютно задължително ако сме избрали модел с алуминиева касета и водачи.
Друго съществено предимство, е че можем да изберем най-подходящата комбинация от цветове на компонентите и плат с най-подходящи характеристики и светлопропускливост за помещението, в което ще поставим щората.

Вдъхновение в избора можем да почерпим от тук: https://demag.bg/

Автоматична Чернова

Слънцезащитни тенти

Сенниците ефективно засенчват терасата или прозореца, за да се отпуснем и да си почиваме на чист въздух. Прекарвайки приятно време под цветния покрив, имаме шанса да се почувстваме като на мечтана почивка. В допълнение към практическите си функции, тентите също играят роля на декорация, създават индивидуален облик на сградата и неповторима атмосфера, в която можем бързо да забравим за ежедневните притеснения.

Характеристики на сенниците

Сенниците за тераса ефективно засенчват пространството на балкона, като винаги осигуряват приятна прохлада. Комфортът от употребата им усещаме не само във времето, прекарано на открито. Струва си да се помним, че тъканта на разпънатия сенник ефективно блокира слънчевите лъчи и не им позволява да достигнат до остъклените повърхности – прозорци и балконски врати. Благодарение на това вече не сме изложени на горещ въздух и ослепителна светлина, които затрудняват ежедневните дейности във вътрешността на сградите.

Да превърнем балкона в място, където ваканциите продължават през цялата година

Имаме нужда от място, където да се отпуснем и да се подслоним от изгарящата топлина на слънчевите лъчи. Мечтаем за кътче, в което ежедневно да отморяваме и да презареждаме. Благодарение на висококачествените тенти можем да сбъднем тази мечта. Пъстра или едноцветна тентата уникално ще отличи тераса или прозореца ни. Избирайки правилния модел, който отговаря на нашия вкус и нужди, ще създадем на балкона място, където с удоволствие ще прекараме цялото си свободно време. В приятна прохлада и на чист въздух можем да прекарваме приятни часове с любимите си хора, да се отпуснем и да се успокоим или да срещнем добри приятели.

Сенник с чупещо рамо модел Стандарт на терасата и сенници с падащо рамо модел Класик на прозорците

Сенник за тераса, които винаги изглежда свеж и елегантен

Метеорологичните условия в България са такива, че използваме нашия сенник по предназначение само през половината година. Дъжд, вятър, прах и други примеси се отразяват отрицателно върху външния вид и върху функционирането, а биха могли дори да увредят нашата тента. Висококачественият сенник с алуминиева касета е професионално защитен от отрицателното влияние на различни външни фактори. Платът, навит на ролката, е скрит в корпуса на плътна касета, която ни дава увереност, че сенникът:

 • ще запази своя елегантен и свеж вид;
 • ще работи безотказно дълго време.
 • платът на сенника няма да загние от овлажняване, докато е прибран;

Тенти за дълги романтични вечери

Най-удобни за употреба, а и най-трайни и защитени са сенниците, оборудвани с електромотор и датчици за вятър и дъжд, които ще приберат нашата тента, ако времето навън е опасно за нея.

Вечната мода - сенници и тенти
Сенник с чупещо рамо модел Елеганс


Съвременните тенти са проектирани да направят живота ни по-лесен и красив. Ако мечтаем да прекарваме вечери на верандата, можем да допълним конфигурацията на сенника с вграден светлинен панел, който лесно и бързо да включваме и изключваме с дистанционното управление.

Перголите – хай клас засенчване

Безспорно най-висок клас слънцезащитна конструкция, перголите са незаменими за засенчване на големи площи – веранди, заведения. Устойчиви не само на знойно слънце, а и на вятър, дъжд и сняг до 15 см.

Търсите най-доброто предложение за сенници? Погледнете тук: https://demag.bg/sennici-i-pergoli

Само ако предпочиташ спокойни летни нощи без жужене, дни без мухи вкъщи, утрини без сърбеж и да се събуждаш отпочинал, а не от ухапвания.
Мрежите против насекоми са най-добрата защита срещу мухи, комари и всякакви летящи буболечки. Дори природозащитниците ги предпочитат, защото калинките, пчелите, осите, мухите, комарите, пеперудите и миризливките остават в естественото си местообитание. Не ги убиваме, но и не се налага да обитаваме обща стая с тях. Ако оборудваме прозорците и балконските врати с комарници, ще си осигурим комфорт без да нарушаваме естествения баланс на нещата в природата. Комарниците са чудесен избор не само у дома, но и в офиси, търговски обекти, каравани и дори беседки. Само трябва да изберем подходяща мрежа, за да е напълно функционална.

Комарник с панти и магнит

Поради климатичните особености на България, мрежите за насекоми са най-необходими през пролетта и лятото. Тогава природата оживява и се изпълва не само с насекоми, също така растенията започват да цъфтят, а вятърът и насекомите пренасят полени на големи разстояния и дори ги внасят в домовете ни.
Ако мислиш, че си струва да положиш усилия, за да не влизат нежелани насекоми в стаята, значи ти трябват комарници и трябва да избереш.

Кой комарник е най-добър?

Преди да изберем мрежа против комари за помещения, които ни предпазват от насекоми, трябва да помислим от какво ще ни предпазва тя. Това ще ни позволи да изберем най-подходящата мрежа – обикновена или антибактериална.

Що се отнася до насекомите , разбира се, повечето от тях се срещат в гористи местности и в близост до вода. Те обаче не могат да бъдат избегнати дори в най-голямата бетонна джунгла. Комарниците предпазват и от потенциални ухапвания, които могат да бъдат проблемни, болезнени, а понякога и опасни. Нещо повече, те предпазват не само от насекоми, но и от полени и замърсявания, летящи във въздуха, затова са от изключителна полза за страдащите от алергия. След това си струва да определим къде ще поставим комарниците – дали те са за балконски врати, за прозорци, които ползваме само за проветряване или за такива, които отваряме често. Противно на очакванията, не е достатъчно да сложим комарници само в детска стая или спалнята. Насекомите могат да преминат през всякакви пукнатини и да се придвижат с невероятно темпо през хола или дневната. Ето защо си струва да поставим мрежи на всички прозорци и врати за тераси.

Комарник

Мрежите против комари подобряват работната среда – поставянето им на прозорците и балконските врати на офиси и други работни места намалява разсейването на служителите и елиминира неприятните последици, като например възможността насекоми да попаднат в ястия, сервирани в ресторанти, или мухи и оси да кацнат върху храните в търговските обекти.

Наистина ли са скъпи? Колко струват комарниците за прозорци?

Разбира се, качествените мрежи против насекоми по поръчка са по-скъпи от тези със залепваща лента, закупени от супермаркета. Мрежите на demag.bg са изработени от висококачествени материали – фибростъкло с рамки от алуминий. Благодарение на това те изглеждат безупречно и вършат работата си безупречно в продължение на много години. Евтините платнени мрежи са достатъчни само за един сезон и често падат, разкъсват се или се замърсяват. По-разумно ли е да купим приличен продукт веднъж, вместо да плащаме по-малко, но всяка година? Цената на истинските мрежи против комари за прозорци ще се изплати след няколко години!

Цена на комарниците – от какво зависи?

Мрежите против комари могат да имат различни размери, модели и цветове. Простите модели фиксирани (неотваряеми) комарници и тези с панти са по-евтини от ролетните и плисе комарниците. Не е нужно на всички прозорци и врати комарниците да са еднакви. Много по-важно е да са ни удобни и точно по мярка. Монтажът също е важен. Ако монтираме сами, което е елементарно – също пестим и може да вложим сумата в по-висок клас на самия продукт.
Ако искаш да си осигуриш спокойни летни вечери – без комари, пеперуди и мухи, които търсят светлина и да намалиш праха и полените, влизащи в помещенията.

Комарник за врата на тераса

Ако предпочиташ служителите да работят като пчелички вместо да броят мухи – избери комарници, които са функционални, елегантни и ще ти служат дълго време. Ние сме на разположение, за да те консултираме в избора на продукт, от който ще останеш доволен – 0878 60 76 60.

Началото на новото десетилетие задава тенденции, вдъхновени от природата и подчинени на удобството и усещането за уют в дома.
В декорацията на дома ще присъстват естествени материали като дърво, бамбук, ратан много растителност, декоративни елементи от метал. За уюта в интериора през 2020 г допринасят изключителните предложения за използване на текстил и текстури в топли цветове.

Как да придадем индивидуална нотка и уникален облик на дома?

Предизвикателство е да създадем уютно кътче благодарение на вплитането на разнообразните възможности, които 2020 г. донесе. Ето и основните тенденции накратко:

Бамбукови щори

Затопляне на интериора

Удобните мебели, топлите бежови стени и кафявите тонове, меките акценти ще направят интериора през високосната година уютен и функционален и ще зададат нова цветова тоналност за следващите години.

Завръщане към природата

В годината на металния плъх все повече естествени материали и цветове ще присъстват в дома и офиса. Багрите на природата са навсякъде около нас – светли дървесни тонове, кафяви и бежови цветове, синьото на морските дълбини и зеленото на горите. Хладните сиви тонове, които доминираха в последните години през 2020 ще отстъпват, защото интериорът се затопля. Бялото продава, но през тази година ще наблюдаваме тенденция към възраждане на дървесните декори – естествен дъб и бор. Мебелите от ратан, комбинирани перфектно с тъкани с дървесни нюанси ще присъстват и във вътрешните пространства.

Пастелни тонове

Неутралните цветове, които се срещат в природата, са чудесно допълнение към тенденциите 2020. Те създават уютна и интимна атмосфера за отмора на ума и тялото. Новите неутрални цветове са в бежовата гама, защото домът на тази година е не само спокойно, а и ободряващо място, където да изключим целия външен свят.

Минимализъм

Тенденцията от последните години се запазва и в навечерието на новото десетилетие. Изчистена визия, декор без излишни детайли, който създава усещане за подреденост. Минималистичният стил създава спокойно, удобно и уютно пространство, безопасно място, приканващо към почивка и предразполагащо за презареждане.

Метални акценти

Кранове, висулки, полиран месинг, златисто, сребристо – има много великолепни метални декорации, но 2020 изисква да ограничим избора си до един метален цвят и той за присъства като акцент на осветителните тела, мебелите (дръжки, панти), щорите, вратите.

Изчистена декорация за прозорците

Прозорци без воали, излишни дипли и драперии ще оформят в интериорите през 2020. Декорацията на прозорците вплита и отразява останалите тенденции – цветове от природата, пастелни нюанси; естествени материали – дърво, бамбук; щори от плат, който като текстура наподобява дървесен декор, минимализъм – без излишна орнаментика; щори, които съвпадат с цвета на стените или контрастират на тях, но са съчетани с други акценти в декора – килими, декоративни възглавници.

Щори Ден и нощ

Край на „бързата мода“

Загрижени за природата, хората се стремят да намалят отпадъците и стоките за еднократна употреба, изоставят „бързата мода“ в света на декора и инвестират в добре изработени мебели, които издържат дълго време, в неща, от които ще спестят в дългосрочен план, макар да са по-скъпи.

Домът в началото на новото десетилетие е спокоен и удобен, не толкова минималистичен, онова вълшебно кътче, в което душата ни намира покой в компанията на любимите хора.

Покупка на щори – чести грешки, които да пропуснем

Често пъти щорите така добре се сливат с интериора, че ги възприемаме като даденост. За да постигнем и ние такъв краен резултат, е необходимо да обърнем внимание на няколко важни неща. Щорите могат да са основен елемент в декорацията на всяко жилище. Освен че са прекрасен декор, те могат да бъдат важен акцент в помещението без това да ни коства и сериозно вложение на средства. Щорите дават уединение и възпрепятстват любопитните погледи отвън. С подходящо избрани щори можем прецизно да контролираме преминаващите в помещението слънчеви лъчи и да подобрим енергийната ефективност на дома си, което ще рефлектира и върху разходите за охлаждане в горещите летни дни и за отопление през зимата.

Изборът на щори, както всеки друг избор, е предизвикателство, при което можем да допуснем дребни детайли да ни убегнат и да пропуснем изживяването, което може да ни донесе правилно подбраният продукт.

Да бъдем информирани

Покупката на щори не се различават по нищо от всяка друга, която правим. Избирайки техника, например, винаги първо се информираме. Добре да го направим и при избора на щори. Преди да потвърдим разхода на сума от банковата си сметка, е добре да прочетем малко информация. При всички случаи покупката на щори не е ежедневие и е хубаво да знаем, с какво се захващаме. В интернет пространството всяка информация е достъпна с няколко клика. Да прегледаме за различната функционалност, която бихме пропуснали, да потърсим препоръки за най – подходяща щора за помещението, в което ще я използваме – това е съвсем естествено. Да знаем дали има възможност за управление съобразено със стандартите за детска безопасност, ако нашето домакинство има пипащи навсякъде детски ръчички.

Вертикални щори, безопасни за деца

За къде купуваме щорите?

Удовлетворяващо е, когато пазаруваме, да похарчим парите си за нещо, което ни носи ползи и ни радва. Покупката на щори няма да е просто разход, ако най-напред си отговорим на основните въпроси – за какво помещение са предназначени и какви нужди очакваме да покрият. Не бихме останали доволни от покупката си, ако избираме щори за помещение с висока влажност и се спрем на щори от естествено дърво. Същото би се случило, ако купим прозрачни щори, а имаме намерение да ги използваме в спалнята. Когато предварително сме взели предвид тези неща, удоволствието от инвестираната сума ще се запази доста дълго време.

Плисе щори

Да помислим за преминаващата светлина

Една от основните характеристики на щорите е възможността им да контролират преминаващата светлина, да филтрират или спират слънчевите лъчи в горещите летни дни, или да спомогнат за намаляване на топлинната през студената част от годината. Има модели, които покриват напълно някое от нашите търсения, но има и модели, които биха покрили до висока степен съвкупност от нуждите ни за конкретното помещение. Хоризонталните и вертикалните щори, посредством отделните ламели и ленти плат, ни дават висок контрол на преминаващите слънчеви лъчи и светлина. Руло щорите ни позволяват пълна светлина и широк изглед към външния сват, когато са събрани, и пълно уединение, когато са спуснати. За спокоен сън, щорите Blask out са нашето решение.

Правилно снетите размери

Може би най – честата грешка, която в много случаи трудно можем да отстраним е вземането на неправилни размери. Вземането на размери от техник би ни спестило тази проблеми, но дали си струва да отделим толкова време за уговорки, записване на ден и час за посещение и отделяне на ден, в който да сме на разположение, при положение, че инструкции за взимане на правилни размери са напълно достъпни, добре описани, а в някои случаи и визуално представени в клип. Със сигурност времето, отделено да се запознаем с инструкцията за вземане на размери, ще е в пъти по – кратко от това да се съобразим с посещението на техник. И всичко това при условие, че покупката на щори може да се случи изцяло без да напускаме дома си. Покупките онлайн винаги са вариант на пазаруване, в който пестим пари.

Разходите за монтаж

Ако сме се справили с вземането на размери е напълно ненужно да харчим пари за посещение на монтажник. Освен това разходът за професионален монтаж добавя около 30% към цената на нашите щори, в конкретни случаи дори повече.
За наше улеснение има и достъпни съветници за избор на щори, които изхождайки от нашите нужди, ни препоръчват продукти. Ако отделим малко време, за да направим кратко проучване, ще се радваме ползите от правилния избор дълго време.

6 причини да монтираме щорите сами

Мисълта да инсталирате сами своите щори Ви притеснява? Нашият опит ни подсказва, че притесненията Ви са съвсем неоснователни. Причината да сме убедени в това са нашите клиенти, които вече се справиха с тази задача и са доволни. За да прогоним окончателно всички съмнения, ще изброим шест причини, които със сигурност ще Ви заинтригуват.

1. Спестяваме


Още при мисълта за избор или подмяна на щори, първата ни задача е да си определим бюджет. Монтажът на щори в повечето случаи добавя около 30% към цената на продукта, в зависимост от различни детайли цената за тази услуга може да коства и доста повече. Защо да инвестираме в услуга, която лесно можем да извършим сами? Спестените от монтаж средства бихме могли да инвестираме в по – висок клас щори, със специфични характеристики или просто в още някое подобрение на помещението.

2. Правим го в най-подходящото за нас време


Забързаният живот, който водим – независимо дали ежедневието ни е запълнено със служебни ангажименти, грижа за деца, домакинска или друга работа, графикът ни е натоварен. Повечето от нас не разполагаме с ден, който с удоволствие ще отделим за дейност, която можем да извършим сами и това ще ни спести и средства. Инсталирането не една вътрешна щора би ни отнело от минутки до не повече от половин час. Със сигурност ден прекаран с близките, вместо в изчакване на техници, би бил в пъти по – приятен за нас.

Монтаж на руло щори модел Елеганс

3. Научаваме повече за щорите


Всяка щора, която купувате е придружена с инструкция за монтаж. По време на инсталирането ще се запознаем с доста детайли свързани с продукта, това би ни било от полза при всички случаи. Със сигурност по време на експлоатацията на продукта се появяват дребни въпроси. Ако при всеки такъв ще трябва да запазваме отново час и да отделяме по едни ден за посещение от техник, това няма да ни донесе приятно изживяване. За хората, които живеят под наем, това също е валидно, дори в по-голяма степен. Спестените пари от самостоятелно извършения монтаж на щори ще бъдат доста повече, ако това им е помогне да бъдат наясно как могат да демонтират и вземат собствената си покупка, в случай, че напуснат жилището.

4. Правим го, както искаме

Монтаж на щори Ден и нощ

Всички сме чували, че най-добре свършената работа е тази, която вършим сами. Не е рядкост, когато професионалистите, погълнати от много задачи и притиснати от времето, извършват инсталациите по най – подходящ според тях начин, без да имат време да ни изслушат и да премислят нашата гледната точка. Особено неприятно е, когато това налага да се демонтира и монтира щората отново, защото при всички случаи остават следи, с които обикновено трябва да се справим сами.

5. Печелим увереност

Ако това е дейност, с която се захващаме за първи път, то със сигурност, след като я завършим ще имаме приятното чувство на задоволство от реализиран проект. Обикновено новите щори променят осезаемо помещението, а тази промяна в случая ще се е реализирала благодарение на нас самите, като същевременно ще сме инвестирали минимално време. Това винаги действа стимулиращо и би ни подтикнало и към изпълнение на други неща, които до скоро сме смятали за неприсъщи.

Монтаж на вертикални щори

6. Печелим самочувствие


Всеки път, когато посрещаме гости, ще имаме възможността да се похвалим с добре свършената от нас работа и с удоволствие да приемем похвалите и одобрението.

Щори за апартамент под наем – какви?

Жилищата под наем винаги са били и ще продължават да бъдат особена категория имоти. И отдаващите апартаменти, и наемателите търсят „нещо хубаво и евтино“. Уж всички знаем, че това е ако не непостижимо, то поне трудно изпълнимо, винаги ще се стремим да купуваме изгодно. Добрата новина е, че има такива щори.

7 причини да изберем вертикални щори за жилище под наем

 1. Те са страхотна алтернатива на пердетата. С избора на вертикални щори отпада необходимостта да монтираме каквото и да било друго на прозорците.
 2. При всички случаи вертикалните щори са по-евтини от комбинацията плътни и тънки завеси или перде и други щори, които се монтират на крилото на прозореца.
 3. С тях можем прецизно да контролираме светлината и видимостта. Красиви са. С други думи – достатъчни са ни.
 4. Има голям избор на цветове и то в евтината гама.
 5. Поддръжката им е лесна. В повечето случаи е достатъчно редовна да почистваме праха, но ако се наложи може да изперем лентите. Следете нашия блог – има отделни теми за почистване на щорите.
 6. Можем сами да премерим, а монтажът е толкова лесен, че се свежда до слагане на два дюбела.
 7. Вертикалните щори са трайни, ако все пак нещо се случи с плата, можем да го сменим сами на минимална цена.