Категории
Показва 1 до 7 от 7 (1 страници)
Външни ролетни щори

Защо външните ролетни щори ни предпазват четири пъти?

Предпазват от слънце и топлина - създават бариера пред слънчевите лъчи, преди да проникнат в сградата. В резултат на това те поддържат комфортна вътрешна температура дори през летните дни.
Предпазват от топлинни загуби – не е тайна, че прозорците са сред тачките, които генерират най-много топлинни загуби в жилището. Както прекомерното нагорещяване през лятото, така и преохлаждането през зимата са причина за нежелани разходи за отопление и климатизация. Външните щори повишават топлоизолацията на прозорците и предотвратяват загубата на топлина. Това спестява енергия и пари.
Осигуряват шумоизолация - тишината е изключително важна за пълноценната почивка. Високото ниво на шум в големите градове – особено в близост до натоварен булевард, болница, пожарна, увеселително заведение, е причина да нямате покой дори вкъщи. Алуминиевите външни ролетни щори значително ограничават проникването на шум в дома и ни осигуряват спокойна атмосфера за релакс и презареждане.
Предпазват от неканени гости - ролетните щори са и преграда и защита от посегателства. Не че не могат да бъдат отворени, но ако се погрижите за своите прозорци и ти защитите в външни щори, които възпират крадците да проникнат лесно в къщата, най-вероятно те биха се насочили към незащитения дом на съседа, вместо да търсят начин да счупят Вашата щора.

Кога външните щори са за предпочитане?

Външните ролетни щори са най-популярното решение за външно засенчване. Предпазват не само от слънце, но и от студ, вятър, шум, крадци и любопитни погледи. Ненадминати са по отношение на топлоизолацията. Това се отнася в най-голяма степен за щорите с алуминиеви ламела. Те са двойна защита от прегряване през лятото и охлаждане през зимата - от една старана въздушната възглавница между спуснатата щора и стъклото и от друга - пълнежът от полиуретанова пяна в алуминиевите ламели. Качествените алуминиеви външни ролетни щори намаляват силата на проникващия външен шум с до 14dB. Дори най-качествените стъклопакети пропускат 80% от достигащите до тях слънчеви лъчи. Това неминуемо води до прегряване на помещенията и поражда нуждата от климатик, който увеличава разходите ни за ток. Затова външните щори са популярно и търсено решение.

Какви са предимствата на външните ролетни щори?

С външните щори си осигуряваме приятен климат без да включваме климатик по всяко време, без консумация на електроенергия и допълнителни разходи. Ползите многократно надвишават цената. Те блокират топлината преди да е стигнала до стъклата, през които прониква в стаите. Те са отлично дизайнерско решение, което придава уникален облик на фасадата. Външните ролетни щори защитават дома Ви от посегателства. Най-надеждна е защитата с щори, изработени с екстудирани ламели, които са произведени с технология, която увеличава здравината им. DEMAG.BG предлага голям избор от модели външни ролетни щори, които се произвеждат по Вашите индивидуални размери, за да прилегнат перфектно при монтажа. Ако сте решили да инвестирате във външни щори, отделете време да се запознаете с предимствата на всеки модел, за да направите най-правилния избор и да останете доволни. Нашият екип ще Ви консултира относно възможностите за управление с ел.мотор, чрез бутон, дистанционно управление или мобилен телефон. Предлагаме свързани решения с безжична система TaHoma® на Somfy.

Как да изберете външни ролетни щори?

На първо място трябва да изберете материал. Най-общо външните ролетни щори могат да са алуминиеви или PVC и горещо препоръчваме първите, защото са по-надеждни и здрави, освен това полиуретановият пълнеж на ламелите ги прави много по-добър изолатор на топлина и шум. От своя страна алуминиевите външни щори могат да бъдат с алуминиеви ламели с пълнеж от полиуретанова пяна или такива, изработени от екструдиран алуминий. Последните са много по-устойчиви на взлом. Другият важен въпрос, който трябва да решите при избора е как ще ги управлявате – ръчно или с мотор. Методът на задвижване е много важен, защото значително влияние върху цената, а от там и върху крайния ни избор. И в това отношение външните ролети щори се разделят на два вида. Първите са с ръчни устройства – табакера или манивела, ако щората е по-голяма и тежка. Разбира се, автоматичните ролетни щори, оборудвани с електродвигател, са много по-удобни. Моторизираните външни ролетни щори Ви позволяват да управлявате всяка ролетна щора поотделно или всички заедно, което е голямо удобство при използване. И това не е всичко, защото има моторизирани ролетни щори, които могат да станат част от така наречения умен дом и да ги управлявате от разстояние (чрез на смартфон или таблет), да ги свържете с алармената система. Освен това може да ги включите в цялостни сценарии с възможност за планиране на работата им и чрез тях да симулирате на присъствие, когато сте далеч от. Външен вид – той също е важен. Щората трябва да е в цвят, който подхожда на прозорците и фасадата. Кутията може да е заоблена, вместо стандартна. Тези детайли са от значение за цялостния облик на дома ни, но не и за функциите на продукта. В заключение ако трябва да дадем съвет как да избирате в случай, че бюджетът налага да направите компромис с нещо – направете всичко възможно да си осигурите първо защита, т.е. не правете компромис с материала за сметка на цвят в дървесен декор, например. Информирайте се как е формирана цената в детайли, за да изхарчите парите си по начин, който Ви гарантира най-много ползи.

Какви са предимствата на предлаганите модели?

Наименованието външни ролетни щори се отнася за тип щори, които се монтират отвън и при прибиране на щората ламелите се навиват на ролка. Моделите външни ролетни щори са нещо друго и макар да са от един и същ тип, те се различават по своята визия, допустими размери, форма кутията и материал, от който са изработени.

Критерий PVC 2 H 39 H 39 R H 52 Комфорт Комфорт PVC Ext 40
Материал ал. кутия, водачи и PVC ламели ал. кутия, водачи и ламели39мм с полиуретанов пълнеж заоблена ал. кутия, водачи и ламели39мм с полиуретанов пълнеж ал. кутия, водачи и ламели52мм с полиуретанов пълнеж PVC кутия, водачи и ламели39 мм с полиуретанов пълнеж PVC кутия, водачи и PVC ламели ал. кутия, водачи и ламели от екструдиран алуминий40 мм
Монтаж пред прозореца към дограмата или съм стената пред прозореца към дограмата или съм стената пред прозореца към дограмата или съм стената пред прозореца към дограмата или съм стената над прозореца заедно с дограмата над прозореца заедно с дограмата пред прозореца към дограмата или съм стената
Задвижване ръчно / с мотор ръчно / с мотор ръчно / с мотор ръчно / с мотор ръчно / с мотор ръчно / с мотор ръчно / с мотор
Min/max ширина 50см/240см 50см/300см 50см/300см 50см/360см 50см/250см 50см/160см 50см/300см
Min/max височина 50см/250см 50см/300см 50см/300см 50см/400см 50см/300см 50см/250см 50см/300см

Забележка: Ако се колебаете кой модел външни ролетни щори е най-подходящ за Вашия прозорещ - свържете с нас чрез 0878 60 76 60 и ще Ви консултираме с удоволствие.

Колко струват външните ролетни щорите??

Външните засенчвания не са евтини, особено ако са оборудвани с ел.мотори и датчици. Покупката им е инвестиция, която се възвръща във времето. Ако търсите бюджетен модел външни ролетни щори, това е PVC 2. Знайте, че качеството струва пари. Щори с размер по-малък от 0,5 м² се продават на цена за 0,5 м². Ако се нуждаете от консултация, не се колебайте да се свържете с нас. Заедно ще намерим решение, което отговаря нуждите и бюджета Ви.
Това зависи от избраната конфигурация. Водещ е моделът на щорите. Цената на всяка щора може значително да се промени от избрания цвят. Цветът на окомплектовката също може да окаже влияние върху цената.
Най- точна представа за цената и начинът, по-който тя с променя, може да добиете като ползвате нашия калкулатор за външни ролетни щори. С няколко прости стъпки генерирате цена и виждате как тя се променя, когато променяте параметрите. Изберете модел щори от главното меню и го отворете. Вдясно на екрана се отваря калкулаторът.
Стъпка 1: Изберете основен цвят, за да виждате само цветове от търсената цветова гама. Отваря се меню със снимки на ламели в таз гама.
Стъпка 2: Изберете цвят, конкретен плат. Ако искате да увеличите изображението- кликнете върху лупичката в долния десен ъгъл на снимката. Така ще видите и характеристиките на материала.
Стъпка 3: Изберете профил - не винаги оказва влияние върху цената.
Стъпка 4: Въведете размери в сантиметри. Важно - размерете трябва да са в границите на разрешените за модела, като имате предвид, че ако не са калкулаторът, няма покаже вярна цена, а ще продължите да виждате цената за най-малкия възможен размер за този модел, която е заложена по подразбиране.
Стъпка 5: Изберете задвижване - ръчно или с ел.мотор. Калкулаторът използва цена само цена за щора с ръчно задвижване.
Стъпка 6: Изберете управление - ляво или дясно.
Стъпка 7: Изберете екстри - стъпката не е задължителна. Тук избирате елементи, които не са част от стандартното изпълнение на щорите и винаги оскъпяват продукта. Ако изберете екстра, ще видите с колко оскъпява щората.
Вече конфигурирахте цена за външна ролетна щора и тя се вижда в полето цена. Сега може да видите в реално време дали тя се променя, ако изберете друг цвят, профил, екстра и с колко. Можете да конфигурирате външна щора, която се вписва най-добре във Вашия екстериор и бюджет.