Категории
Показва 1 до 13 от 13 (1 страници)

Гъвкави решения за интелигентно засенчване

Сенниците и перголите са сгъваеми конструкции за външна слънцезащита на тераси и открити пространства, чрез които по всяко време допускате толкова слънце, колкото Ви харесва. Спирате изгарящите слънчеви лъчи и ги прибирате, когато искате да се насладите на слънцето. Монтирани пред прозорците те не спират притока на достатъчно светлина през пролетта.

Какво е приложението на сенниците и перголите?

Сенниците и перголите не просто предпазват от слънце, те придават на фасадата онзи кокетен вид, който привлича погледите на минувачите към дома, магазина, бистрото или ресторанта Ви. Тентите намират приложение в засенчването на прозорци, балкони, тераси и пространства пред дома или заведението, ако бъдат монтирани върху специална стойка можете да ги поставите, където пожелаете. Все пак важно е да подчертаем, че те изборът им трябва да бъде съобразен с характеристиките на мястото – пространство, изложение, етажност.
Перголите са много по-устойчиви конструкции, които покриват големи площи и ги защитават не само от слънце, а също от дъжд и сняг. Със своята изчистена визия те подхождат както на модерни, така и на класически сгради.

Какъви видове сенници има?

Касетъчни, моноблок, падащо рамо – много разновидности и модели. Независимо на кой вариант ще се спрете, сенникът ще бъде истинско бижу на фасадата. В зависимост от приложението можем да ги разделим на сенници за тераса, за прозорци, за двор и за засенчване на големи площи (перголи). Сенниците за тераса са най-разнообразни. На балкона можем да монтираме почти всяка тента. Изборът зависи от вкуса и бюджета. За балкон на висок етаж или ветровита тераса почти задължително е тентата да е моторизирана и оборудвана с датчици, които да я прибират при по-силни пориви на вятъра. В случай, че този вариант надхвърля бюджета Ви, съветът ни е да изберете познатия балконски сенник. Достатъчно надежден, защото е захванат и за бетонния таван и за парапета, което го прави по-устойчив.

Как се монтира сенник?

Сенниците се монтират на стена или таван, освен в случаите, когато се използва носеща стойка. Повече информация за монтажа на всеки вид сенник можете да намерите в инструкцията за монтаж.

Как се монтира пергола?

Перголите, които предлага DEMAG.BG могат да бъдат изцялло самостоятелни конструкции или такива, които се монтират към стената на сграда.
Монтажът на този продукт е най-добре да се извърши от професионалист.