Показва 1 до 10 от 10 (1 страници)

Комфорт на открито в горещите дни - насладете му се!


Къде имат приложение сенниците?

Сенниците са чудесен начин да прекарате приятно повече време на терасата или двора от още ранна пролет до есента. Сенниците, наричани още тенти, са сгъваеми конструкции от алуминий и текстил, които се използват за засенчване на прозорци, балкони и открити пространства до сгради. С елегантната си дизайн сенниците придават неповторим стил на сградите. Изчистени или кокетни, светли, пъстри или пастелни, подходящи за апартаменти, къщи, офиси, заведения или хотели- предлагаме разнообразие от модели и зашеметяваща колекция от акрилни платове - бюджетни решения и висок клас дълготрайни текстили. Съвременните сенници се задвижват както ръчно със специално приспособление, наречено манивела, така и с електромотор. Моторизираното задвижване е не само по-удобно. Чрез него можете да превърнете сенника в част от системата за енергийна ефективност на дома, да го предпазите от силен вятър и да го включите в общ сценарий за слънцезащита.
Сенниците не просто предпазват от слънце, те придават на фасадата онзи кокетен вид, който привлича погледите на минувачите към дома, магазина, бистрото или ресторанта Ви. Тентите намират приложение в засенчването на прозорци, балкони, тераси и пространства пред дома или заведението, ако бъдат монтирани върху специална стойка можете да ги поставите, където пожелаете. Все пак важно е да подчертаем, че те изборът им трябва да бъде съобразен с характеристиките на мястото – пространство, изложение, етажност.

Какъви видове сенници има?

Касетъчни, моноблок, падащо рамо – много разновидности и модели. Независимо на кой вариант ще се спрете, сенникът ще бъде истинско бижу на фасадата. В зависимост от приложението можем да ги разделим на сенници за тераса, за прозорци, за двор и за засенчване на големи площи (перголи). Сенниците за тераса са най-разнообразни. На балкона можем да монтираме почти всяка тента. Изборът зависи от вкуса и бюджета. За балкон на висок етаж или ветровита тераса почти задължително е тентата да е моторизирана и оборудвана с датчици, които да я прибират при по-силни пориви на вятъра. В случай, че този вариант надхвърля бюджета Ви, съветът ни е да изберете познатия балконски сенник. Достатъчно надежден, защото е захванат и към бетонния таван, и към парапета, което го прави по-устойчив.

Каква е цената на сенниците?

Цената на сенниците зависи основно от вида и качеството на влаганите компоненти. DEMAG.BG предлага избор от сенници с доказани качества и разнообразие от цветове и разцветки в три колекции – Breza, PARA. Препоръчваме да се спрете на плат от колекцията PARA Tempotest ® - висок клас акрилни платове за слънцезащита. С избора им получавате 100% качество, 100% стил, 8 години гаранция за плат с UV защита и тефлоново покритие, което препятства проникването и задържането на мърсотия и избледняване на цвета.
Най- точна представа за цената и начинът, по-който тя се променя, може да добиете като ползвате нашия калкулатор за сенници. С няколко прости стъпки гененирате цена и виждате как тя се променя, когато променяте параметрите. Изберете модел сенник от главното меню и го отворете. Вдясно на екрана се отваря калкулаторът.
Стъпка 1: Изберете основен цвят, за да виждате само платовете от търсената цветова гама. Отваря се меню със снимки на платовете в тази гама.
Стъпка 2: Изберете цвят - тук избирате конкретен плат. Ако искате да увеличите изображението- кликнете върху лупичката в долния десен ъгъл на снимката. Така ще видите и характеристиките на плата.
Стъпка 3: Изберете профил - невинаги има избор от няколко цвята, но ако има това оказва влияние върху цената. Просто кликнете върху профила, дори да е само един.
Стъпка 4: Въведете размери в сантиметри. Важно - размерите трябва да са в границите на допустимите за модела. Ако не са калкулаторът, няма да изчисли вярна цената и ще виждате цената за най-малкия размер за този модел, която е зададена по подразбиране.
Стъпка 5: Изберете задвижване - ръчно или с ел.мотор. Калкулаторът изчислява цена само за щора с ръчно задвижване. Ако ескате моторизирана тента, свържете се с нашия екит, ще Ви консултираме и ще изготвим оферта.
Стъпка 6: Изберете управление - ляво или дясно. Важно: Посоката на управление за сенниците се определя при поглед отвън, срещу тентата.
Стъпка 7: Изберете екстри - стъпката не е задължителна. Тук избирате елементи, които не са част от стандартното изпълнение на сенниците и винаги оскъпяват продукта. Ако изберете екстра, ще видите с колко го оскъпява.
Вече конфигурирахте цена за сенник и тя се вижда в полето цена. Сега може да видите в реално време дали тя се променя, ако изберете друг плат, профил, екстра и с колко. Можете да конфигурирате тента, която се вписва най-добре във Вашия екстериор и бюджет.

Как се монтира сенник?

Сенниците се монтират на стена или таван, освен в случаите, когато се използва носеща стойка. Повече информация за монтажа на всеки вид сенник можете да намерите в инструкцията за монтаж.

Какво е мнението за сенниците на DEMAG.BG?

Изборът да на сенник е в голяма степен естетически. На този тип се спират хора със специално отношение към визията на сградата. Важно е тентата да подхожда на фасадата, но много по-важно за Вашия комфорт е да е достатъчно здрав. За непрофесионалистите това означава солидна конструкция и дебел и плътен акрилен плат по възможност с UV защита. Други характеристики на качествените платове са :