Показва 1 до 7 от 7 (1 страници)
Руло щори

Какви предимства имат руло щорите?

Предимствата на руло щорите са толкова много, че няма как мненията за тях да не са добри. Изчистени линии, модерни материи и десени, прост дизайн, ефективно засенчване, компактни размери в прибрано положение, лесни за употреба, разнообразие от системи – всичко това превръща руло щорите в топ продукт за вътрешна слънцезащита. Те съчетават практичността и иновациите в интериорния дизайн.

Кои руло щори затъмняват най-добре?

Еднозначният отговор на този въпрос е модел Елеганс с плат BlackOut. Алуминитевата кутия държи плата близо до прозореца, а водачите блокират проникването на светлина между плата и стъклодържателите и в комбинация с непропускащ светлината плат осигуряват пълно затъмнение. При свободно висящите модели руло щори - Мини и Стандарт винаги прониква светлина между пата на щората и прозореца.

По-добри ли са руло щорите от плътни завеси?

Със сигурност са по-лесни за поддръжка и заемат по-малко място. Та в този ред на мисли - да, по-добри са, защото осигуряват същата функционалност и са по-практични.

Колко струват руло щорте?

Това зависи от избраната конфигурация. Водещ е моделът на щорите. Най-евтини са руло щорите модел Мини, а най-скъпи руло Комфорт 40+ и Дуо 40, но това е валидно с такава категоричност за базовите (най-евтини) колекции. Цената на всяка щора може значително да се промени от избрания плат, който оскъпява от 10% до два пъти и да се окаже, че руло щора Мини с най-скъпите колекции Солтис е по-скъпа от щора ден нощ Комфорт с базова колекция Мелиса. Цветът на окомплектовката също може да окаже влияние върху цената, особено за моделите с алуминиева кутия.
Най- точна представа за цената и начинът, по-който тя с променя, може да добиете като ползвате нашия калкулатор за руло щори. С няколко прости стъпки генерирате цена и виждате как тя се променя, когато променяте параметрите. Изберете модел щори от главното меню и го отворете. Вдясно на екрана се отваря калкулаторът.
Стъпка 1: Изберете основен цвят, за да виждате само платовете от търсената цветова гама. Отваря се меню със снимки на платовете в тази гама.
Стъпка 2: Изберете цвят, конкретен плат, като кликнете върху него.. Ако искате да увеличите изображението- кликнете върху лупичката в долния десен ъгъл на снимката. Така ще видите и характеристиките на плата.
Стъпка 3: Изберете профил - не винаги оказва влияние върху цената.
Стъпка 4: Въведете размери в сантиметри. Важно - размерете трябва да се включите в границите на разрешението за модела, като имате предвид, че ако не сте калкулаторът, няма да се уточни цената, ако искате да видите, за да намерите най-малкия размер на възгледа за този модел.
Стъпка 5: Изберете задвижване - ръчно или с ел.мотор. Калкулаторът използва цена само за това с ръчно задвижване.
Стъпка 6: Изберете управление - ляво или дясно.
Стъпка 7: Изберете екстри - стъпката не е задължителна. Тук избирате елементи, които не са част от стандартното изпълнение на щорите и винаги оскъпяват продукта. Ако изберете екстра, ще видите с колко оскъпява щората. Вече конфигурирахте цена за руло щора и тя се вижда в полето цена. Сега може да видите в реално време дали тя се променя, ако изберете друг плат, профил, екстра и с колко. Можете да конфигурирате руло щора, която се вписва най-добре във Вашия интериор и бюджет.

Какви цветове руло щори се предлагат?

DEMAG.BG предлага изключителна колекция от платове за руло щори във всички цветове. Разгледайте ги и ще се откриете, "своя" плат в разнообразието от тексури и багри.

За кои помещения са подходящи руло щорите?

DEMAG.BG Ви представя своята колекция от платове за руло щори, които покриват целия цветови и функционален спектър, и разнообразни системи с подходящи цветове на механизми и кутии. С доброто комбиниране на плата и механизмите, а и на щората с мебелировката може да се постигне перфектен външен вид. Руло щорите са с универсално приложение – стоят еднакво добре в кухнята и в спалнята, в хола и в детската стая, в офиса и в ресторанта. Могат да се използват самостоятелно или в съчетание със завеси, за да се наслаждавате на красиви прозорци. За засенчване на обществени, бизнес сгради и училища, за големи прозорци е препоръчително щорите да са с ел.мотор.

Мога ли сам да монтирам руло щори?

Ако можете да завивате винт и разполагате с 10 минути - да. Монтажът е лесен. Поставяте щората пред прозореца, нивелирате и завивате два винта вляво и два вдясно. Ако не искате да завивате винтове - изберете системата Perfekt Fit, която е с изцяло неинвазивен монтаж ( монтаж без пробиване)

Как се монтират руло щори?

DEMAG. BG предлага разнообразие системи за руло щори. Възможностите за монтаж са много – на крилото на прозореца, на прозореца, на стената или тавана над прозореца, на крилото без пробиване. Въпрос на избор. Все пак не забравяйте, че руло щорите изпъкват пред прозореца и може да пречат на отварянето му, затова следвайте прецизно инструкцията за вземане на размери за конкретния модел.

Може ли да се смени само плата на руло щора?

Да, може, но едва ли ще се справите сами. Най - добре е да се свържете със специалист.

Как се почистват руло щорите?

Платното плат е вертикално и това предотвратява натрупването на прах по него. Платовете са специално импрегнирани, за да не задържат мърсотия, но въпреки това поддръжка и почистване са необходими. На първо място, за да не се натрупва прах и замърсяване по щорите, е важно да ги няма в помещенията, с други думи не забравяйте редовно да бършете праха. Почисването на самите щори също започва с отстраняване на праха. Можете да ползвате прахосмукачка със слаба струя, мека четка или кърпа.

Как се перат руло щори?

Влажно почистване може да направите с помощта на мека кърпа, навлажнена само с хладка вода или вода с добавен препарат за пране на текстил. Съгласно инструкциите за упортреба на производителите, руло щорите на са перат и не се гладят.