Категории
Показва 1 до 7 от 7 (1 страници)
Хоризонтални щори
Хоризонтални щори

Хоризонтални щори - класическа визия, универсално приложение

Хоризонталните щори поради свойствата си са една от най-популярните системи за засенчване, които присъстват в домовете и офисите ни от години. Всички знаем как изглеждат, но дали знаем всичките им предимства? Алуминият е устойчив материал, устойчив на влага и вода - затова работи много добре в бани и кухни, където влажността е по-голяма. Това не е единствената причина да изберем алуминиеви щори. Те са лесни за монтаж и употреба, не изискват специална поддръжка, придават завършен вид на прозореца самостоятелно, но може да ги съчетаем с пердета. Сред най-важните предимства на хоризонталните щори са възможността за регулиране на интензивността на светлината в помещението, без да е необходимо изцяло да вдигаме щората, благодарение на плавното регулиране на ламелите. С правилното подреждане на ламелите можем да поддържаме пълна дискретност и същевременно допускаме нужното количество светлина.Могат да бъдат както с обичайна, така и с нестандартна форма. Приложими във всички помещения на дома и офиса. И всичко това на приемлива цена.

Хоризонтални щори - цветове

Цветът на хоризонталните щори е абсолютно еднакъв – няма нюанси като текстила или естествените материали. Освен това той е практически вечен. Не се променя с течение на времето. Освен функционалните си предимства, хоризонталните щори имат и естетическа стойност. От нашито умение да интегрираме щорите в интериорния дизайн, така че да подчертаем неговия характер зависи дали щорите ще изглеждат перфектно или демоде. Традиционните алуминиеви хоризонтални щори могат да бъдат направени днес в широка гама от цветове, включително имитиращи дърво, перфорирани или двуцветни ламели. В цветовото разнообразие има акценти за хола, спалнята или детската стая. Ламелите, изработени от алуминий имат ширина от 16 до 25 мм.

Хоризонтални щори – мнения

Хоризонталните щори са функционален, практичен и икономичен начин за декориране на прозорците. Те дават възможност за защита от прекомерно нагряване на помещението и позволяват да контролираме притока на слънчева светлина, като завъртаме ламелите под различни ъгли. Хоризонталните щори са удобно решение, ако искаме да се защитим от любопитни погледи и в същото време да имаме достатъчно естествена светлина в стаята.

Хоризонтални щори – монтаж

Demag.bg предлага седем системи за хоризонтални щори. Възможностите за монтаж са много – на крилото на прозореца, на прозореца, на стената или тавана над прозореца, на крилото без пробиване на дограмата. Независимо как ги монтираме, поради елегантния си профил, хоризонталните щори не пречат на отварянето на прозореца.

Хоризонтални щори – поддръжка

Металните венециански щори са наистина практични, на като всички други повърхности събират прах. Редовното почистване е единствения начин да поддържаме перфектния им вид. Това е лесно и ако го правим редовно отнема само няколко минутки. Почистването на хоризонталните щори винаги започва с отстраняване на праха. Затваряме щората и почистваме повърхността и с мека суха кърпа или прахосмукачка с подходящ накрайник (мека четка), настроена на най-слаба всмукателна мощност. След това завъртаме ламелите, докато щората се затвори отново при обратно положение на ламелите и почистваме по същия начин. Ако по повърхността на ламелите има петна, трябва да ги отстраним своевременно, преди по тях да се е наслоил прах. Правим това с гъба или мека четка и почистващ препарат или спрей за прозорци и след това внимателно подсушаваме с мека кърпа.

Хоризонтални щори – цена

Голямото предимство на алуминиевите хоризонтални щорите е ниската цена и фактът, че дори и в най-слънчевата стая те не се деформират или не избеляват. Има разбира се и луксозни хоризонтални щори, и такива с моторизирано задвижване, но традиционните и масово използвани модели са евтини.