Категории
Показва 1 до 6 от 6 (1 страници)
Вертикални щори

Кога вертикалните щори са за предпочитане?

Не е нужно да скривате красивите големи прозорци със завеси. Вертикалните щори са отворено решение за слънцезащита и декорация, което подчертава големите прозорци и не скрива гледката. Те са изключително гъвкави и позволяват сами да създадете композиция, комбинирайки различни платове в една щора, отразяваща Вашия индивидуален стил. Играйте с цветни ленти и комбинирайте декори или нива на прозрачност в една щора. Тези щори от плат са подходящи за засенчване на големи площи, френски и плъзгащи се прозорци, предпочитани пред завесите, защото позволяват да пречупите светлината и да избегнете отблясъците без да затъмнявате помещението. Изработени от вертикално разположени ленти, които не позволяват задържането на прах и замърсявания, вертикалните щори имат и други предимства - разнообразни системи на управление и прибиране на плата, лесен монтаж и поддръжка. Колекцията ни от платове за вертикални щори развенчава мита, че тези щори са подходящи повече за офиси. Разгледайте текстилите и ще откриете материи, придаващи мекота на домашния интериор. Вертикалните щори са чудесна функционална алтернатива на завесите, могат лесно да бъдат затворени за засенчване или отворени за максимален приток на дневна светлина. С една щора постигате ефект, за който ще са ви нужни две завеси (плътна и прозрачна) или комбинация от перде и друг вид щора. Те могат да се монтират на наклонени прозорци. С подходящ избор на плат те могат да се впишат чудесно във всяко жизнено пространство в дома и в офиса.

Демоде ли са вертикалните щори?

Те са по-скоро утвърден продукт, защото са на пазара от дълги години, но това съвсем не означава, че продуктът не се развива. Точно обратното - всяка година колекциите се обогатяват с нови красиви платове. Вертикалните щори не са нито скучни, нито демоде, нито „твърде офис изглеждащи“. Изглеждат по този начин само ако такива щори сте си избрали. Ако щората е комбинация от най-евтината алуминиева релса и най-евтиния плат, много вероятно е тя наистина да не зашеметява с визията си. В действителност вертикалните щори са продуктът, който дава най-голяма свобода да го композирате като редувате различни ленти плат. Колекцията ни от платове включва уникално красиви текстили с различни характеристики и цветни релси, но те не са най-евтините. Не бива да забравяме, че с тях не се налага да купуваме пердета.

Каква е цената на вертикалните щори?

Те са перфектно съотношение между качество и цена, основно заради функционалното си предимство да съчетават приложението на два продукта в един. Цените на вертикалните щори варират в много широк диапазон, заради голямото разнообразие на релсови механизми и платове.
Най- точна представа за цената и начинът, по-който тя се променя, може да добиете като ползвате нашия калкулатор за вертикални щори. С няколко прости стъпки гененирате цена и виждате как тя се променя, когато променяте параметрите. Изберете модел щори от главното меню и го отворете. Вдясно на екрана се отваря калкулаторът.
Стъпка 1: Изберете основен цвят, за да виждате само платовете от търсената цветова гама. Отваря се меню със снимки на платовете в тази гама.
Стъпка 2: Изберете цвят, конкретен плат, като кликнете върху него. Ако искате да увеличите изображението- кликнете върху лупичката в долния десен ъгъл на снимката. Така ще видите и характеристиките на плата.
Стъпка 3: Изберете релса - винаги оказва влияние върху цената. Най-евтината релса е К01, следвана от К01 Lux и т.н. релсите са подредени във възходящ ред по цена на линеен метър. Важно: за фото щори изберете "Релса за фото щора".
Стъпка 4: Изберете схема на прибиране, като кликнете върху изображение на желаната схема.
Стъпка 5: Въведете размери в сантиметри. Важно - размерите трябва да са в границите на допустимите за модела. Ако не са калкулаторът, няма да изчисли вярна цената и ще виждате цената за най-малкия размер за този модел, която е зададена по подразбиране.
Стъпка 6: Изберете задвижване - ръчно или с ел.мотор. Калкулаторът изчислява цена само за щора с ръчно задвижване.
Стъпка 7: Изберете управление - ляво или дясно.
Стъпка 8: Изберете екстри - стъпката не е задължителна. Тук избирате елементи, които не са част от стандартното изпълнение на щорите и винаги оскъпяват продукта. Ако изберете екстра, ще видите с колко оскъпява щората.
Вече конфигурирахте цена за вертикална щора и тя се вижда в полето цена. Сега може да видите в реално време дали тя се променя, ако изберете друг плат, профил, екстра и с колко. Можете да конфигурирате щора, която се вписва най-добре във Вашия интериор и бюджет.

Кои вертикални щори са най-добри?

Вертикалните щори се изработват с текстилни или алуминиеви ленти. Ако щорите са за дома - заложете на текстила. В офиси и други обществени сгради изборът мужду текстил и алуминий и по-скоро въпрос на вкус и концепция за интериорно оформление. Има и помещения, в които се ползват различни химикали и има изисквания щорите да са алиминиеви.

Какви цветове вертикални щори се предлагат?

Предлагаме богата колекция от платове с ширина 89 и 127 мм в стотици цветове и шарки, а също принт и фото вертикални щори, които се изработват по Ваш дизайн.

Мога ли сам да монтирам вертикални щори?

Лесният монтаж е сред основните причини за популярността, на която се радват вертикалните щори вече повече от 15 години. Правите отвори за дюбели на стената или тавана, завивате монтажните планки, захващате релсата, закачвате плата, накрая поставяте тежестите и синджира за тежасти и сте готови за по-малко от половин час.

Как се монтират вертикални щори?

Щората може да бъде монтирана таванно или стенно над прозореца. Предлагаме разнообразни схеми за управление и прибиране на плата. Вертикалните щори създават усещане за простор в помещенията. С тях дори малкият прозорец изглежда по-висок.

Може ли да се смени само плата на вертикална щора?

Не само, че може, а и няма друг продукт, при който това да се прави полкова лесно, без да е необходим демонтаж на щората и помощ от специалист.

Как се почистват вертикалните щори?

Когато става дума за грижа за вертикалните щори, материалът, който сте избрали, определя грижите, която са необходими. Вертикалните щори с алуминиеви ленти е достатъчно редовно да се почистват с кърпа, за да се отстрани прахът. Лентите на щората са разположени вертикално и това предотвратява натрупването на прах по тях. Платовете са специално импрегнирани, за да не задържат мърсотия, но въпреки това поддръжка и почистване са необходими. На първо място, за да не се натрупва прах и замърсяване по щорите, е важно да ги няма в помещенията, с други думи не забравяйте редовно да бършете праха. Можете да правите това с прахосмукачка, мека четка или с помощта на кърпа.

Как се перат вертикални щори?

Влажно почистване може да направите с помощта на мека кърпа, навлажнена само с хладка вода или вода с добавен препарат за пране на текстил. Ако се налага да изперете лентите на вертикалните щори, направете това ръчно с хладка вода и неагресивен препарат за текстил, като се стараете да не ги прегъвате. Най-добре ги изпънете на пода в банята и ги изперете с помощта на мека четка. Не забравяйте да ги оставите да изсъхнат естествено, като също не ги прегъвате, защото гънките ще останат видими и след това, заради специалната обработка на плата. Никога не гладете тесктилните ленти. С течение на времето лентите на щорите могат да избелеят. Добрата новина е, че можете сами да смените текстила на щорите, като изберете нов, ако старият е избледнял, повреден или просто Ви е омръзнал. Ние сме тук, за де Ви помогнем – свържете се с нас.