Категории
Показва 1 до 4 от 4 (1 страници)
Щори Макси
Макси щори

Макси щори - приложение

Вътрешни алуминиеви щори за PVC и алуминиева дограма, изработени от ламела с ширина 16 мм или 25 мм. Отличават се със специален профил, който приляга плътно към прозореца и осигурява компактността на цялата щора. Светлината и затъмнението се постигат чрез завъртане на ламелите до желания ъгъл. Разнообразните цветове на ламелите се съчетават с няколко основни цвята профили. Възможно е и съчетание на цветовете по ваш избор. Алуминият е устойчив материал, устойчив на влага и вода - затова работи много добре в бани и кухни, където влажността е по-голяма. Това не е единствената причина да изберем алуминиеви щори. Те са лесни за монтаж и употреба, не изискват специална поддръжка, придават завършен вид на прозореца самостоятелно, но може да ги съчетаем с пердета. Сред най-важните предимства на алуминиевите щори е възможността за регулиране на интензивността на светлината в помещението, без да е необходимо изцяло да вдигаме щората, благодарение на плавното регулиране на ламелите. С правилното подреждане на ламелите можем да поддържаме пълна дискретност и същевременно допускаме нужното количество светлина. Цветът на алуминиевите ламелни щори е абсолютно еднакъв – няма нюанси като текстила или естествените материали. Освен това той е практически вечен. Не се променя с течение на времето. Освен функционалните си предимства, макси щорите имат и естетическа стойност. От нашито умение да интегрираме щорите в интериорния дизайн, така че да подчертаем неговия характер зависи дали щорите ще изглеждат перфектно или демоде. Щорите се предлагат в широка гама от цветове, включително имитиращи дърво, перфорирани или двуцветни ламели. В цветовото разнообразие има акценти за хола, спалнята или детската стая. Ламелите, изработени от алуминий имат ширина от 16 до 25 мм.

Макси щори – мнения

Металните щори са функционален, практичен и икономичен начин за декориране на прозорците. Те дават възможност за да контролираме притока на слънчева светлина, като завъртаме ламелите под различни ъгли. Хоризонталните щори са удобно решение, ако искаме да се защитим от любопитни погледи и в същото време да имаме достатъчно естествена светлина в стаята.

Макси щори – монтаж

Монтират се само на крилото на прозореца в светлия отвор, т.е. покриват само стъклото. Задължително изискване за монтажа им е стъклодържателът да бъде с дълбочина поне 1,6 см. Препоръчително е фиксиране на щората към дограмата чрез фиксатор или странично водене, особено за отваряемите крила на прозорците.

Макси щори – поддръжка

Металните венециански щори са наистина практични, на като всички други повърхности събират прах. Редовното почистване е единствения начин да поддържаме перфектния им вид. Това е лесно и ако го правим редовно отнема само няколко минутки. Почистването им винаги започва с отстраняване на праха. Затваряме щората и почистваме повърхността и с мека суха кърпа или прахосмукачка с подходящ накрайник (мека четка), настроена на най-слаба всмукателна мощност. След това завъртаме ламелите, докато щората се затвори отново при обратно положение на ламелите и почистваме по същия начин. Ако по повърхността на ламелите има петна, трябва да ги отстраним своевременно, преди по тях да се е наслоил прах. Правим това с гъба или мека четка и почистващ препарат или спрей за прозорци и след това внимателно подсушаваме с мека кърпа.

Макси щори – цена

Макси щорите са по-скъп вариант на алуминиеви ламелни щори в сравнение с класическите хоризонтални щори, но пък модел маки Лукс и най етиния начин за засенчване на наклонени прозорци и капандури.